Az ivók királya

 2009.01.07. 21:26

Van egy barátom. Senki nem tud úgy inni, mint ő. Ha a söröshordó nem létezne, róla kellene mintázni. Nem ám az alakja miatt, az túl egyszerű asszociáció volna még józanoknak is. A befogadóképesség, bruttó regisztertonna, meg ilyenek, vágod. Komolyan mondom, tudok róla egy sztorit, amikor majdnem egy hordó sör bánta, hogy melléült, de azt most nincs kedvem elmondani.

Van egy barátom, a Barta Győző.
Senki nem tud úgy lopni, mint ő.
Egyszerűen adottsága van hozzá a gyereknek.
/: Tolnai Ottó :/

De mondok jobbat. :)

Volt egy buli nálam, amiben is oktatási alakzatba ültettem le a vendégeket. (Gy.k. szögletes U alak.) Telik-múlik az este, de mán nagyon múlik, mikor is fent nevezett elkezdett az U-betű jobb szárának tetejétől elindulni, mondanám, hogy körbe, de az U-betű másik száránál képzavarba kerülnék. Szóval elindult, és akivel találkozott, azzal ivott egyet. Azt, amit az az ember ivott, akivel találkozott. Mindezt nem ám 4-5 órás marathoni időtávban kell elgondolni, hanem ripsz-ropsz, úgy 20 perc alatt. De figyelted, ugye? Mindenkivel mást ivott.

Na! - mondom, ez mindjárt kész lesz. De nem. Tolt egy sört itt, fél deka páleszt ott, pohár bort, leginkább ezeket, de becsúszhatott közé long drink is, merthogy voltak ám csajok is. A vége felé - mármint az U betű vége felé - majdnem beütött a krach. Ott ugyanis ült egy alak, aki előtt egy címke nélküli Tokajis üveg volt. Dejszen láttunk már ilyet, mit iszol tesókám, ezt, oké, iszok veled is. Töltött, mint ahogy illik, médium adagot a borospohárba, azaz teli, mert XL-est nem lehet tölteni borból, csak söröskorsóba. Koccint, egészség, és lehúz. Szem kicsit behunyorog, nem az erős pálinka - merthogy aszútörkölyt kellett lehúznia - hanem a meglepetés miatt. Mégis másképp esik, ha szájbavágnak, közben gyomorra vártad, akármekkora májer vagy. De a várt hatás, már amit én vártam, elmaradt. A cimbi ugyanis elfelejtett elájulni ezután az egész móka után.

Én már vettem részt mindenfajta ivászatokban, de tényleg. Vele azonban tuttira nem fogok ivóversenyezni. Max. Unikummal, ott 10-ig jó vagyok, de az is egy másik sztori.

Címkék: sör király ivás haver

A bejegyzés trackback címe:

https://beer.blog.hu/api/trackback/id/tr65864344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása