Hát ezt meg muszáj.

Az van, hogy vót valami. Nyársalás, vagy grillezés, vagy pörköltözés, kóla, puska, sültkrumpli, annyira nem lényeg. Csak az van, hogy Papa valamilyen kólásüvegben, vagy inkább szprájtosba' tartotta a páleszt. Nem mondom, hogy vesztére, de azért a helyzet kicsikét neccessé vált. Ott volt ugyanis Manka is, meg a kiscsávó, aki X éves volt, X persze jelentősen kisebb szám, mint mondjuk 10.

A kiscsávók egyes számú jelzője, hogy X év körül már kérdés nélkül kitöltik maguknak a kólát, szprájtot, egyéb kedvükre valót. Ez történt. Kitöltötte vizespohárba, majd elkezdte inni. Mivel azonban eddig még sosem ivott ilyen lét, meglepődött, de a foci miatti kifulladásban olyan vákuummal indított a pohárra, hogy annak a fele még a felismerés előtt becsúszott. Tesókám! Az megvolt rögtön vagy egy deci. Tudod, mekkora svunggal tolják ezek! Ujjé!

Sasszemű nagyi persze észrevesz, ucsácsu csatakiáltással pohár lever, papa fészkes fenébe elküld, család aggódik, hogy jajakiscsávó... Ő persze semmit se vág az egészből, majd kisvártatva beszlovel, gy.k. csucsa van, hajcsi, m.gy.k. (minősített gy.k.) tente. Pulzus rendben, kicsit lassú :) de nyugodt, broáf nincs - ennek mi örülünk, mert mégiscsak ember lesz belőle, akárki meglássa - szóval kocsiba be, irány haza. Ajándék papa pálinka az ülés alá.

Az út hazafelé nem egyenletes, a pálesz kiszivárog, mint az őszödi beszéd, de ezt senki nem veszi észre, majd csak később. Eccer csak miapicsa! Lemeszel a jard, hogy mánpedig mit tetszett fogyasztani, és hajlandónak teccik-e lenni a szondát megfújni. Ja, ő nagyon is érezte a páleszt kidőlni az utastérből. Manka persze hótbiztos magában, ő aztán nem iszik, még ha megfeszítik se, semmit. Na jó, max. 6 puttonyos aszút, olyat, amitől még a szája is összeragad, nade az meg nem vót, de ha lett is vóna, vagy litván, akkor se, mer' vezet. Ő ilyen, hála annak a magasságosnak.

Lényeg a lényeg, a szonda nyilván jelzett, mert a kiszivárgott maligám az utastérből belélegezve a null koma Jozef-et nem tudta prezentálni a skálán. A rend őrének szemöldöke összevonódik, és fújatja mégegyszer. Még szép, hogy megint csak pozitív, Épp csak, de az. Mire Manka: ez nem stimmel, mert ő aztán egy kummányit se, egyébként is absztinens, depláne vezet és akkor aztán még konyakmeggy se. Fújassa csak meg a gyerekkel, mert a szonda tré.

Na ezt figyeld! Jard szeme felcsillan, kiscsávóval is fújat egyet. Hö! A szonda majdnem szétrobban. Ez bazmeg tényleg szar, mondja, tessenek akkor tovább! És balra el.

Papa azóta nemigen tartja kólásüvegben a páleszt. C'est la vie.

Címkék: szonda kiscsávó pálesz

A bejegyzés trackback címe:

https://beer.blog.hu/api/trackback/id/tr24951988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása